26 september 2020
15:00

Referat: Sävar IK/Täfteå IK - Skellefteå IBS

Sävar-Skellefteå IBS 3-6 (1-5, 2-1, 0-0)

OBS!! Då Sävar inte rapporterat matchen är det lite osäkert vilka som gjorde mål och när.

Seriepremiär borta mot Sävar. Samma motståndare som ifjol? Nä…Samma förening men ett bättre lag.
Vi kom med ett lite stukat lag med några killar borta.
Med 3 backar och 3 kedjor började vi matchen. Sen fick vi se hur det gick.
Jag hade räknat med att de inte skulle vara så aggressiva i sitt uppställda försvar men där hade jag fel. De klev hårt på våra backar så vi fick ingen tid att sakta bygga upp anfallet. Sävar var de som var hetast i början och vi fick endast några spelvändningar de första minuterna. Sen kom vi in i matchen och spelade bra stundtals. Försvaret var stabilt och löste pressen bra. Vi hann göra 3 mål innan Sävar fick ett mål. Målskyttarna i första var Arvid 2 mål, Frans, Ludvig, och Max. En period där vi vi vinner med 5-1. En jämn period där vi var effektiva i avsluten och Emric säker i målet.

Andra perioden var den första lik. De pressade, vi löste pressen och spelade upp bollen bra. Men vi hade svårt att ha långa anfall. Vi tog gärna en svår väg och tappade bollen istället. Så i slutet av perioden började orken tryta något och vi fick svårare att vända spelet. Det blev även några utvisningar denna period. Då vi spelade powerplay så imponerade vi inte. I box var det bra även om vi släppte in ett mål. Målskytten i andra perioden var Isak.

Tredje perioden spelade vi lite försiktigt och det såg ut som vi ställde upp mer i box ibland fast vi var 5 mot 5. Vi fortsatte med att försvara oss bra och hade en del spelvändningar som vi kunde ha gjort bättre. Sävar tog Time out då det var ca 7 minuter kvar. Efter det försvarade vi oss föredömligt med en stark vilja att täcka skott. Tyvärr stressar vi upp oss i onödan och spelet blir lidande av det. Vi skulle behöva tro mer på oss själva för vi ÄR bra när vi vågar spela ut.
Matchen slutar 3-6 i en jämn match där vårat försvar var bättre än deras.

Matchens lirare utsågs till Emric som var väldigt stabil matchen igenom. Försvaret ska ha beröm då de hade hög press på sig och löste det med bravur hela matchen, trots att det bara var 3st. De fick avlastning av någon forward/center emellanåt. Kedjorna hade en del bra spel men vi ska bli bättre på längre anfall. Arvids skott imponerade idag.